Skip to main content

HeartKinetics, een medtechbedrijf gespecialiseerd in het op afstand detecteren en monitoren van patiënten met hartfalen (HF), kondigt de oprichting van een klinische stuurgroep aan om de volgende klinische fases te ondersteunen.  

Met de start van verschillende klinische studies en de publicatie van de KINO.cardio-app in de appwinkels (Google Play en App Store) heeft HeartKinetics het afgelopen jaar belangrijke mijlpalen bereikt. Voor de uitbreiding van de KINO®-oplossingen heeft HeartKinetics nu de klinische stuurgroep versterkt, vertegenwoordigd door enkele van de gerenommeerdste en baanbrekendste experts ter wereld op het gebied van cardiologie en HF.

“We zijn vereerd dat deze gewaardeerde deskundigen in ons bestuur zetelen; de adviseurs zullen ons helpen om de KINO®-oplossing naar een hoger niveau te brengen”, aldus Pierre-François Migeotte, CEO van HeartKinetics. “Allemaal aanvaarden en onderschrijven ze onze missie om betrouwbare, nauwkeurige oplossingen te bieden om het beheer van HF radicaal te veranderen. Met bijna 65 miljoen geregistreerde gevallen is hartfalen een van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd. Terwijl we verder werken aan onze klinische missie, zijn we dankbaar voor de waardevolle perspectieven, inzichten en aanmoedigingen die deze deskundigen meebrengen terwijl we nieuwe uitdagingen en kansen aangaan op onze weg naar commercialisering in de VS en Europa. Deze klinische stuurgroep zal alle belanghebbenden van HeartKinetics vertrouwen bieden.”

“We zijn er vast van overtuigd dat de KINOcardiografie de manier zal veranderen waarop we veel van onze hartpatiënten monitoren. Ik ben blij dat ik kan helpen bij het klinische validatieprogramma van de technologie van HeartKinetics”, aldus prof. Stéphane Carlier. “HeartKinetics biedt oplossingen die op het gebied van HF een radicale verandering kunnen teweegbrengen. KINO.cardio heeft voldoende impact om de manier te veranderen waarop we vandaag HF-patiënten behandelen”, vulde prof. Gianluigi Savarese aan.

Sinds de oprichting in 2019 staat de wetenschap altijd centraal in de ontwikkeling van HeartKinetics. Deze belangrijke mijlpaal is een illustratie van ons streven om een klinisch en reglementair validatieprogramma op te bouwen dat voldoet aan de verwachtingen van alle spelers op de markt: van de farmaceutische industrie, die de volgende generatie HF-medicatie ontwikkelt, tot onze toekomstige klanten (ziekenhuizen en klinieken) en ons investeerdersnetwerk.

Tot de leden van de wetenschappelijke adviesraad van HeartKinetics behoren:

Professor Shelley Zieroth, voorzitter van de Canadian Heart Failure Association, Toronto, CA

Prof. Shelley Zieroth is professor aan het College of Medicine, Max Rady Faculty of Health Sciences, University of Manitoba en directeur van de HF- en harttransplantatieklinieken in het St. Boniface Hospital in Winnipeg, CA. Ze is ook hoofd van het Medical Heart Failure Program voor Cardiac Sciences Manitoba. Ze is betrokken bij verschillende klinische HF-studies als hoofdonderzoeker, nationaal hoofd of lid van het uitvoerend comité. Ze is de onmiddellijk voorgaande voorzitter van de Canadian Heart Failure Society en covoorzitter van de Canadian Cardiovascular Society Heart Failure Guidelines. Ze is voorzitter van het wetenschappelijk planningscomité voor het Canadese cardiovasculaire congres georganiseerd door de Canadian Cardiovascular Society. Momenteel is ze verkozen voorzitter van de Federation of Medical Women of Canada.

Professor Stefan Anker, voorzitter van de HK klinische stuurgroep; internationaal expert voor congestief hartfalen en cachexie, Charité Hospital, Berlijn, DE

Prof. Stefan Anker is sinds juni 2017 hoogleraar (weefsel-) homeostase bij cardiologie & metabolisme aan Charité Berlin, Duitsland. Een vermaard onderzoeker die meer dan 1000 artikelen heeft geschreven. Hij heeft ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Copernicusprijs van de Duitse DFG & Poolse FNP in 2018. In oktober 2020 ontving hij een doctoratus honoris causa van de Medische Universiteit Wroclaw, Polen.

Prof Anker is sinds 2006 lid van het bestuur van de Heart Failure Association (HFA) van de ESC en was HFA-voorzitter van 2012 tot 2014. Momenteel is hij voorzitter van de regelgevende commissie van HFA. Hij is stichtend hoofdredacteur van het eerste ‘open access’ HF-tijdschrift, ESC Heart Failure. Prof. Anker was lid van verschillende werkgroepen voor ESC-richtlijnen.

Professor Javed Butler, leerstoel professor Faculteit geneeskunde, FDA-adviseur University of Mississippi Medical Center, MS, VS

Javed Butler, MD, MPH, MBA, is de Patrick H. Lehan-voorzitter in cardiovasculair onderzoek en professor en voorzitter aan de Afdeling Geneeskunde van de University of Mississippi. Hij behaalde zijn medisch diploma aan de Aga Khan University, voltooide zijn residentie aan Yale University, kreeg beurzen voor cardiologie en HF en transplantatie aan Vanderbilt University en een beurs voor cardiale beeldvorming aan het Massachusetts General Hospital. Hij behaalde een MPH-diploma van Harvard en een MBA-diploma van Emory. Dr. Butler is officieel gecertificeerd in cardiologie en in HF- en transplantatiegeneeskunde. Hij ontving de Simon Dack Award van de ACC evenals de Time, Feeling en Focus Award van de AHA. Hij heeft meer dan 750 peer-reviewed publicaties geschreven.

Professor Gianluigi Savarese, prof. cardiologie Karolinska Institute, Stockholm, SW

Gianluigi Savarese is momenteel geassocieerd hoogleraar cardiologie aan het Karolinska Institute en consulent voor HF in het Karolinska University Hospital, Stockholm, Zweden. In de afgelopen 5 jaar heeft hij ongeveer 150 wetenschappelijke werken gepubliceerd in de beste peer-reviewed tijdschriften, voornamelijk gericht op HF, epidemiologie en cardiovasculaire farmacotherapie. Hij is een expert op het vlak van studies en onderzoeken gebaseerd op registerdata.

Professor Stéphane Carlier, prof. cardiologie CHU Ambroise Paré, Bergen, BE

Stéphane Carlier behaalde in 1996 zijn artsendiploma aan de Université Libre de Bruxelles (België) en promoveerde in 2001 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederland). Hij is momenteel interventiecardioloog in het Universitair Ziekenhuis Ambroise Paré, Bergen (België) en hoogleraar cardiologie aan de Umons. Voordien was hij assistent-professor klinische geneeskunde en biotechniek aan Columbia University, New York (NY) en directeur van het Corelab Intravasculaire Beeldvorming & Fysiologie van de Cardiovascular Research Foundation. Zijn onderzoeksinteresses omvatten nieuwe intravasculaire beeldvorming, cardiale en vasculaire dynamiek, fysiologie en signaalverwerking. Hij zetelt in verschillende beoordelingsraden van medische en biotechnologische tijdschriften.

Professor Frederik Hendrik Verbrugge, HF-cardioloog, kliniekhoofd Dyspneu UZ Brussel, BE

Frederik H. Verbrugge is een cardiologisch arts met specifieke interesse in HF, (inspannings-) hemodynamica & cardiorenale fysiologie. Prof. dr. Verbrugge studeerde als M.D. af in 2010 (KU Leuven, België), behaalde zijn doctoraat in 2015 (Universiteit Hasselt, België) en ontving een M.Sc. in Clinical Trials in 2022 (Oxford University, VK). Hij is momenteel werkzaam als Kliniekhoofd/Klinisch Professor in het Universitair Ziekenhuis Brussel/Vrije Universiteit Brussel (België), waar hij patiënten met HF & hartapparaten verzorgt, de afdeling cardiale intensieve zorgen begeleidt en het laboratorium voor inspanningsfysiologie leidt. Voor zijn onderzoek is prof. dr. Verbrugge verbonden aan het Department of Cardiovascular Diseases van de Mayo Clinic (Rochester, MN, VS). Hij is momenteel adjunct-redacteur voor European Heart Journal: Acute Cardiovascular Care en redactioneel adviseur voor JACC: Heart Failure.

Professor Frederik Hendrik Verbrugge

Over HeartKinetics

HeartKinetics is een medtechbedrijf gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van oplossingen voor detectie en monitoring van hartfalen op afstand. HeartKinetics zorgt wereldwijd voor een revolutie op het gebied van hart- en vaatziekten en patiëntenbeheer dankzij op AI gebaseerde voorspellende technologie die hartfalen kan verhinderen. KINO® is de eerste oplossing die het bedrijf op de markt brengt (er wordt gewerkt aan de CE-markering en FDA-overeenkomst). Het is een combinatie van een mobiele zelfmanagementapp voor patiënten met hartfalen, een webplatform dat zorgverleners bij hun besluitvorming ondersteunt en een cloudcomputingruimte waar gegevens door de AI-gebaseerde technologie worden geconverteerd in voorspellende bruikbare inzichten voor een effectieve behandeling.

Surf naar www.heartkinetics.com voor meer informatie over HeartKinetics.


Over KINO®

Voor cardiologen en huisartsen die hartfalen moeten verhinderen, biedt KINO een volledig geïntegreerde oplossing die op de patiënt is gericht: de bruikbare cardio-hemodynamische gegevens die met een smartphone zijn verzameld, worden aangevuld met AI om vroege tekenen van decompensatie op te sporen en ziekenhuisopnames te voorkomen.

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info