Skip to main content

Nissan legt met nieuwe modellen nog meer nadruk op elektrificatie in 2023. Wij praten met Melvin Keuter, Communications Director bij Nissan Belux over innovatie en duurzaamheid.

Nissan is een pionier op het vlak van duurzame mobiliteit.  Hoe zien we dat terug in jullie gamma?

Nissan heeft inderdaad een rijke geschiedenis op het vlak van elektrisch aangedreven voertuigen en blijft zich inzetten voor elektrische mobiliteit en toewerken naar een duurzamere toekomst. 

De iconische EV, Nissan LEAF, die meer dan 10 jaar geleden op de markt werd gebracht, speelt een sleutelrol in de overgang naar elektrificatie. 

Nissan toont nu met trots dat het zijn ambities heeft waargemaakt doordat de elektrificatie strategie nog verder wordt uitgebouwd in 2023 met verschillende geëlektrificeerde- en 100% elektrische voertuigen. Met modellen als de Ariya, X-Trail e-POWER, Qashqai e-POWER, Juke Hybrid en de Townstar EV, heeft Nissan een toekomstgericht technologisch en innovatief aanbod in huis. 

We zijn fier op deze compleet vernieuwde line-up en op het feit dat we met nieuwe technologieën zoals e-POWER verder durven gaan dan andere aanbieders in de markt. Zo bevestigen we nogmaals dat Nissan pionier is op het gebied van crossovers en elektrisch rijden.

Nissan legt naast 100% elektrische voertuigen ook nog de nadruk op  geëlektrificeerde modellen in 2023.  Waarom doen jullie dit en trekken jullie niet volledig de kaart van het elektrisch rijden?

Met de Ariya,  LEAF en Townstar EV heeft Nissan een mooi gamma elektrische wagens in huis.  Maar nog niet alle consumenten zijn klaar voor 100% elektrisch rijden, doordat ze bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebben om thuis, op het werk of onderweg te kunnen laden.  Zij kunnen  met de Qashqai e-POWER en X-Trail e-POWER  kennismaken met het rijplezier van een 100% elektrische aandrijving zonder dat ze de wagen hoeven op te laden via een stekker; een tweede motor op benzine wekt de elektriciteit op.

We zijn ook benieuwd naar de duurzaamheidsstrategie van Nissan?  Hoe ziet deze eruit voor de komende jaren?  En voor de verre toekomst?

Met ‘Nissan Ambition 2030’ presenteren we een langetermijnstrategie die verder gaat dan alleen mobiliteit. Als antwoord op belangrijke eisen ten aanzien van milieu, maatschappij en klantwensen stelt Nissan zich nog nadrukkelijker als doel om een 100% duurzame onderneming te worden, op weg naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld.

In de komende jaren brengt Nissan nieuwe, geëlektrificeerde modellen en innovaties op de markt, terwijl de wereldwijde activiteiten worden uitgebreid. De visie benadrukt de doelstelling van Nissan om in boekjaar 2050 over de gehele levenscyclus van haar producten CO2-neutraal te zijn.

Qashqai e-POWER

Kan u ook iets meer vertellen over de nieuwigheden voor 2023?

De Nissan Juke, de compacte crossover, pakt uit met slimme technologie. De Juke Hybrid heeft een hybride aandrijving en een geavanceerde multimodale versnellingsbak die bijdraagt aan meer rijplezier en efficiëntie. Hij tilt het rijplezier opnieuw naar een hoger niveau, bij een lager brandstofverbruik.

De Nissan Qashqai krijgt een unieke geëlektrificeerde motor.  De innovatieve e-POWER technologie biedt de Nissan Qashqai e-POWER een aandrijving die 100% elektrisch is zonder dat je hoeft op te laden via een stekker. Een tweede motor op benzine wekt de elektriciteit op.  Het rijgedrag van e-POWER is dynamisch, efficiënt en stil.

Daarnaast is de Qashqai beschikbaar met een Mild-Hybrid aandrijving, een geavanceerde benzinemotor die wordt ondersteund door een elektrische aandrijving. Hij is beschikbaar in een tweewiel – en een vierwielrijmodus.

De nieuwe Nissan X-Trail bouwt voort op het succesvolle DNA van de drie voorgaande generaties: krachtig design, flexibele inzetbaarheid en geavanceerde e-4orce vierwielaandrijving. De nieuwe X-Trail is leverbaar met vijf of zeven zitplaatsen en is daarmee een comfortabele keuze voor een dagje weg met vrienden en familie. Wat betreft de motoren is er keuze uit Mild-Hybrid en e-POWER motoren. 

Dankzij het nieuwe CMF-C-platform van de Alliantie legt de nieuwe X-Trail de lat in zijn segment nog hoger. Het nieuwe platform is een voorbeeld van geavanceerde engineering, innovatie en technologie. Avontuurlijke klanten zullen genieten van de dynamische prestaties en geavanceerde elektrificatie technologieën.

De Nissan Ariya geeft een nieuwe invulling aan elektrisch rijden en bouwt voort op het leiderschap van Nissan op gebied van elektrificatie. De volledig elektrische crossover is in alle opzichten flexibel door de keuze uit verschillende aandrijflijn combinaties en door een ‘slim’ interieur. De Ariya opent een nieuw potentieel voor elektrisch rijden en maakt het dagelijks gebruik van een elektrische auto nog aantrekkelijker.

Op het gebied van duurzame bedrijfswagens stelt Nissan de nieuwe Townstar EV voor. Deze is voorzien van een nieuwe elektrische aandrijflijn met intelligent energiemanagement, verbeterde batterijkoeling en een voor zijn segment toonaangevende actieradius van 300 km. Met meer dan 20 technologieën is dit de meest geavanceerde lichte bedrijfsauto van Nissan tot nu toe.

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info