Skip to main content
  • IONITY maakt High Power Charging (HPC) in België beschikbaar vanaf 0,39 EUR per kilowattuur (kWh)
  • Nieuwe IONITY PASSPORT MOTION en PASSPORT POWER tarieven spelen flexibel in op individuele laadbehoeften voor lange afstanden in Europa
  • Concurrerende oplaadprijzen en groeiend IONITY-netwerk tot 350 kW versnellen duurzame mobiliteit in Europa

IONITY, een snel groeiend pan-Europees netwerk voor het laden van elektrische auto’s, heeft zijn tariefstructuur vernieuwd om High Power Charging (HPC) tot 350 kW betaalbaarder en toegankelijk te maken voor alle EV-rijders.

De nieuwe tariefstructuur is flexibel en specifiek afgestemd op de laadbehoeften van automobilisten die langere afstanden rijden in Europa. Door deze aanpak kunnen zij profiteren van een tariefsysteem dat niet alleen betaalbaar is, maar ook handig en efficiënt voor het plannen van hun reizen over grote afstanden.

IONITY verlaagt de IONITY DIRECT-tarieven in 12 Europese landen, waaronder België, waar zij momenteel 13 oplaadparken heeft. Daarnaast introduceert IONITY twee flexibele abonnementen: IONITY PASSPORT MOTION en IONITY PASSPORT POWER, die aanzienlijke prijsverlagingen bieden ten opzichte van ad-hoc opladen. Prijzen per kilowattuur beginnen vanaf 0,26 EUR, afhankelijk van het land en het gekozen abonnement.

De nieuwe tarieven in één oogopslag:

  1. IONITY PASSPORT MOTION: Ideaal voor gebruikers die zo’n 150 km per maand rijden. Dit maandelijkse basistarief betaalt zich terug met slechts één oplaadsessie per maand. ​
  2. IONITY PASSPORT Power: Geschikt voor iedereen die meer dan 300 km per maand rijdt of ongeveer drie keer per maand de accu van zijn voertuig oplaadt. Ideaal voor langere vakantie- of zakenreizen en regelmatige ritten.

Abonnementsprijzen België

ProductMaandelijks bedrag (EUR)**Prijs per kWh (EUR)**
IONITY PASSPORT MOTION5.99 (3.99 in de eerste maand)0.49
IONITY PASSPORT POWER11.99 (7.99 eerste maand)0.39

Beide tarieven bieden flexibele voorwaarden, zodat IONITY-klanten kunnen wisselen van abonnement op basis van hun behoeften. Abonnementen kunnen op elk moment via de IONITY-app worden geboekt en met een opzegtermijn van één maand worden beëindigd. Nieuwe klanten profiteren van een gereduceerd basistarief voor de eerste maand. Prijzen per land worden transparant gepubliceerd op de IONITY-website en -app.

  • Handig en toegankelijk: 630 oplaadparken, 3.800 oplaadpunten en een 24/7 meertalige hotline.
  • Ultrasnel laden: Tot 350 kW, voor een actieradius tot 100 km in slechts vier minuten.
  • Groene energie: 100% gecertificeerde groene stroom.

* Het maandelijkse basistarief is afhankelijk van het land (en de lokale valuta) waarin de klant woont. Korting in de eerste maand is alleen van toepassing op het eerste abonnement van het IONITY PASSPORT MOTION of IONITY PASSPORT POWER tarief. Deze korting geldt niet voor klanten die overstappen tussen IONITY PASSPORT MOTION en IONITY PASSPORT POWER. De werkelijke prijs per kWh hangt af van het land (en de lokale munteenheid) waar de EV wordt opgeladen.

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info