Skip to main content

Een revolutie in mobiliteit, het delen van autokosten en in de strijd tegen vervuiling

Bus, tram, trein, metro, scooter of fiets huren… er is geen tekort aan manieren om je te verplaatsen, maar de meest efficiënte, veilige en comfortabele manier om je in weer en wind te verplaatsen is nog steeds de auto!

Maar auto’s zijn duur in aanschaf en gebruik, ze zijn niet milieuvriendelijk en ze veroorzaken eindeloze files…

Tripeez is ongetwijfeld de oplossing om snel van de ene plaats naar de andere te komen, autokosten te delen, tijd te besparen en files te verminderen. Welkom aan Tripeez : modern, geautomatiseerd en aangepast aan onze levensstijl, zodat elke auto een vervoermiddel wordt voor iedereen.

De feiten :

Behalve ’s ochtends, wanneer de kinderen naar school gebracht moeten worden, zijn de meeste auto’s bezet door slechts één persoon: de bestuurder! Want nee, niemand gaat naar dezelfde exacte plaats op dezelfde exacte tijd, maar duizenden mensen gaan op elk moment van de dag of nacht dezelfde kant op. De files op onze wegen zijn daar een duidelijk bewijs van.

De oplossing ligt voor de hand… laten we de auto’s in dit verkeer delen! Laten we samen korte ritjes maken, in dezelfde richting, van auto naar auto indien nodig, om onze bestemming te bereiken.

Hoe werkt het ?

Met je smartphone, natuurlijk!

De eerste stap is het downloaden van de Tripeez app, die natuurlijk gratis is. Je registreert je voor eens en altijd, of je nu passagier (Tripper) of chauffeur (Trippist) bent, want vroeg of laat zul je waarschijnlijk de ene of de andere rol moeten spelen… ​ Moet je ergens heen? Dat is heel eenvoudig, je gaat je gewoon plaatsen op een plek waar auto’s veilig kunnen stoppen zonder andere automobilisten te hinderen. Je opent de app, voert je bestemming in (en je weet al hoeveel de trip gaat kosten) of klik gewoon op “DIE RICHTING” om in de richting van het verkeer te gaan. Het scherm van je smartphone wordt oranje en toont je keuze. Je hoeft alleen maar je telefoon te laten zien aan passerende automobilisten. Bij de Trippists, die de applicatie ook hebben gedownload, gaat het scherm van hun smartphone groen oplichten; ze hoeven hun smartphone alleen maar op hun dashboard te leggen, waar hij duidelijk zichtbaar is. (Je kunt ook een kleine kaart van onze website afdrukken). Dit betekent dat ze klaar zijn om een passagier op te pikken. De automobilist (de Trippist) ziet dan een toekomstige passagier (een Tripper) die een trip aanvraagt, stopt, spreekt af met de Tripper en zij kunnen starten. Het enige wat ze hoeven te doen is de code in te voeren op de telefoon van de Trippist en het (verplicht) contact tussen de 2 gebruikers is tot stand gebracht. Hun gezamelijke rit kan beginnen.

Zodra ze op hun bestemming zijn aangekomen, of er dichtbij zijn, gaan ze uit elkaar door op de knop “OP BESTEMMING AANGEKOMEN” te klikken en wij zorgen voor de rest, want we hebben alles opgenomen op de server. Het vertrekpunt, het aankomstpunt en het aantal kilometers ertussenin. Het enige wat we nog moeten doen, is het geldbedrag overmaken van de ene virtuele portemonnee naar de andere. (Stripe, Viva, Paypal, …).

Veiligheid = onze prioriteit

Laten we het hebben over de veiligheid van het moderne liften. Vroeger stapte je in de auto van een vreemde, zonder beschermnet, niemand had er ook weet van. Wij hebben aan een aantal zaken gedacht :

 1. Alle gebruikers zijn geregistreerd, dus we kennen de namen, adressen en profielen van Trippists en Trippers (hoewel deze informatie natuurlijk vertrouwelijk is en nooit zal worden onthuld, behalve op verzoek van de gerechtelijke autoriteiten).
 2. De Trippers geven een beoordeling aan de Trippists en vice versa, om hun medereizigers objectief te beoordelen en dit kenbaar te maken.
 3. Ongepast gedrag wordt gerapporteerd en kwaadwillende personen worden verwijderd van het platform.
 4. Gebruikers kunnen hun locatie ook continu delen via sociale netwerken.

Conclusie :

Dus of je nu een korte, middellange of lange reis maakt, Tripeez is vanaf nu je reisgenoot. Trippers zullen snelle, directe verplaatsingen kunnen maken tegen zeer aantrekkelijke prijzen (veel minder dan een tram- of treinkaartje). Dit geld gaat naar de rekening van Trippists, geld dat heel goed van pas komt om hen te helpen met het betalen van brandstof, verzekering en belastingen voor hun veel te dure auto’s. Om dit te bereiken hoeven we alleen maar van elke auto een vervoermiddel voor iedereen te maken.

Tripeez: betekent altijd en overal naartoe te kunnen gaan, tijd en geld te besparen, met duidelijke ecologische voordelen. Het is het verkeer gebruiken om het te verminderen!

In een notendop :

 1. Wereldwijde toepassing, gratis te downloaden
 2. Uiterst gebruiksvriendelijk
 3. Je hoeft je trips niet van tevoren te plannen, gewoon elkaar helpen, betaald carpoolen op basis van de doorstroming van auto’s
 4. Kostendeling tussen Trippists en Trippers
 5. Automatisch en veilig geld overmaken
 6. Ideale aanvulling op het openbaar vervoer om op de juiste bestemming te komen
 7. Ideaal voor korte en middellange trips. (degressieve prijs voor lange trips)
 8. Veiligheid van de leden: alle gebruikers worden geregistreerd, beoordeeld en uitgesloten in geval van ongepast gedrag.
 9. Dit is in geen geval een taxi- of Uber-achtige app.
 10. Het is voordelig, ecologisch, praktisch en sociaal, want je kunt in alle vertrouwen veel leuke mensen ontmoeten.
Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info