Skip to main content

Mazaro benoemt Steven Waelbers tot nieuwe CEO

Mazaro, een toonaangevende innovator op het gebied van efficiënte variabele transmissies, kondigde vandaag aan dat de Raad van Bestuur Steven Waelbers met onmiddellijke ingang heeft benoemd tot CEO. ​ 

De benoeming volgt op een strategische oefening om de groei-initiatieven en technische ontwikkeling van het bedrijf verder te stroomlijnen. Dankzij de aanstelling van Steven Waelbers als nieuwe CEO kan oprichter en huidig CEO Filip De Mazière de overstap maken naar de functie van Chief Technology Officer en zich voortaan focussen op het stimuleren van innovatie en het verder ontwikkelen van de geavanceerde technologische oplossingen van Mazaro.

Steven Waelbers

Als lid van de Raad van Bestuur is Waelbers al nauw betrokken bij de operaties van Mazaro, wat zorgt voor een soepele en efficiënte overgang. Waelbers is een ervaren en succesvol ondernemer met relevante ervaring in het laten groeien en schalen van technologie gedreven bedrijven. Na een succesvolle carrière in Investment en Corporate Banking bij KBC, richtte hij in 2016 The Kobi Company op, gespecialiseerd in robotica en zelfrijdende technologie voor mobiele apparatuur. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf baanbrekende roboticatechnologie en slaagde het erin deze technologische voorsprong om te zetten in samenwerkingen met wereldleiders in de industrie. Begin 2021 werd het bedrijf overgenomen door de Duitse multinational Bosch, waar Waelbers nog 3 jaar als hoofd van de robotica-afdeling werkte. 

Naast zijn rol als oprichter van The Kobi Company, is Waelbers betrokken bij verschillende startups en scale-ups als investeerder, adviseur en bestuurslid, wat hem een actuele en brede kijk geeft op wat nodig is om een technologiebedrijf op te schalen. 

“Steven heeft bewezen dat hij in staat is om vernieuwende technologie op de markt te brengen, wat hem uniek positioneert om de groei van Mazaro te leiden,” zei bestuurslid Paul Matthijs“Zijn ervaring met het introduceren van baanbrekende nieuwe concepten in een traditionele industrie sluit perfect aan bij de doelstellingen van Mazaro.”

“Mazaro beschikt over buitengewone technologie met brede toepassingen in diverse industrieën,” zei Steven Waelbers, de nieuwe CEO van Mazaro. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Filip om Mazaro’s positie als innovatie-leider in transmissietechnologie te versterken.”

Ook Filip De Mazière is enthousiast over de samenwerking met Steven Waelbers.

“Met Steven aan boord, die zich zal focussen op bedrijfsontwikkeling en management, ben ik blij dat ik me kan concentreren op het vooruithelpen van Mazaro’s technologie en het integreren van onze innovatieve transmissies in de visie van onze klanten,” zei Filip De Mazière, oprichter en uitvinder van de unieke continu variabele transmissie van Mazaro. 

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info