Skip to main content

iwell, specialist in batterijhardware en energiemanagementsoftware, kondigt een van de grootste batterijdeals in de EU aan met Montea, een gerenommeerde logistieke vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar. Deze overeenkomst omvat 16,7 MWh aan energieopslag verdeeld over zes projecten, strategisch geplaatst bij grootschalige distributiecentra in België.  

De keuze van Montea om samen te werken met iwell onderstreept de kracht van iwell’s lokale energiemanagementsoftware, hoogwaardige batterijhardware en acht jaar ervaring in opslagoplossingen voor de commerciële en industriële sector. “We zijn verheugd Montea’s gedurfde visie te ondersteunen bij het pionieren van ESG-beleid en de implementatie van praktijkgerichte projecten,” aldus Jan Willem de Jong, CEO en medeoprichter van iwell. “Onze geavanceerde algoritmes en capaciteiten helpen niet alleen Montea’s duurzaamheidsdoelen te bereiken, maar bieden ook bescherming tegen prijsschommelingen op de energiemarkt, wat bijdraagt aan een duurzamer bedrijfsmodel.” 

Met deze overeenkomst zet iwell zijn strategische uitbreiding in Europa voort. In plaats van de Nederlandse aanpak simpelweg te kopiëren, herdefinieert iwell de product-markt fit voor Belgische klanten. Hoewel de technische kern ongewijzigd blijft, stelt lokale kennis en aanpassingsvermogen iwell in staat zich te positioneren als een toonaangevende Europese BESS en EMS-provider. Na succesvolle operaties in Duitsland en Nederland, is iwell nu klaar om zijn innovatieve energieoplossingen naar België te brengen. Alle zes projecten staan gepland voor installatie in 2024, wat een significante vooruitgang markeert in het energielandschap van de regio. 

Dirk Van Buggenhout, Chief Sustainability Officer bij Montea: “Deze projecten tonen aan dat duurzaam beheer van onze magazijnen niet alleen haalbaar is, maar ook essentieel voor de toekomst. Onze samenwerking met iwell stelt ons in staat optimaal gebruik te maken van lokaal opgewekte energie, waardoor we onze afhankelijkheid van externe energiebronnen verminderen.” 


Over Montea 

Montea ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed dat zowel toekomstbestendig is als voldoet aan de specifieke behoeften van zijn klanten, waaronder Amazon en DHL. Door sterke partnerschappen en diepgaande expertise richt het zich op het creëren van duurzame waarde op lange termijn. Montea creëert toekomstbestendige distributiecentra in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Met een focus op innovatie en duurzaamheid blijft Montea normen stellen in de industrie. 


Over iwell 

iwell bevindt zich aan de voorhoede van batterijhardware en energiemanagementsoftware oplossingen, en levert innovatieve en duurzame energieoplossingen voor grootschalige industriële en logistieke operaties. Met een sterke aanwezigheid in Duitsland, Nederland en nu ook België, zet iwell zich in om de energietransitie in heel Europa te bevorderen. 

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info