Skip to main content

Steeds meer fabrikanten dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en elektrificatie helpt hen daarbij. Enerzijds omdat ze klimaatneutraal willen worden en anderzijds omdat klanten steeds meer duurzamere oplossingen vragen. Ook op het vlak van tuingereedschap voltrekt er zich een stille revolutie met de Duitse producent WOLF-Garten als één van de voortrekkers. Met zijn nieuwe gamma elektrisch tuingereedschap zet hij dit alvast in de verf.

Elektrificatie met accu

De elektrificatie van tuin- en buitengereedschappen is een van de grootste trends in de tuinbranche voor de komende jaren. En gereedschappen op benzine begeven zich stilaan naar de uitgang. De toonaangevende maker van tuingereedschap WOLF-Garten laat zich alvast niet onbetuigd. In 2022 introduceerde de groep de e-versie van haar bekende multi-star collectie. Deze lichte elektrisch gedreven basissteel bevat een accu die op 85 minuten volledig kan worden opgeladen via een eenvoudige kabel of een muurbevestiging.  Om op te laden wordt de steel eenvoudig in de muurbeugel gestoken, zodat de accu altijd volledig opgeladen blijft.

Uitbreiding gamma

Tot voor kort was de accu-steel van de e-multi star reeks te combineren met de gereedschappen voor zwaardere tuintaken: een gazontrimmer, heggenschaar, takkenschaar, grasschaar en een kettingzaag. Nu komt daar een nieuw assortiment bij om het terras te reinigen: een reinigingsborstel met twee extra opzetstukken die tuinonderhoud extra gemakkelijk maken. De reinigingsborstel is geschikt om binnen en buiten het terras en stenen vloeren zowel droog als nat te reinigen. Met de elektrische bezem op accu kunt u een houten terras van 60m2 of een stenen vloer van 32m2 in één beurt reinigen. Op de borstel kunnen tevens twee handige opzetstukken worden aangebracht, namelijk een voegen- en onkruidkrabber en een kantensnijder, voor het efficiënt en gemakkelijk snijden van de graskant.

Meer info op www.wolf-garten.com

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info