Skip to main content

NTT DATA heeft onlangs haar duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarin de opmerkelijke vooruitgang wordt belicht die het bedrijf in het boekjaar 2022 heeft geboekt bij het nastreven van zijn ESG-doelstellingen (Environmental, Social en Governance) op EMEAL-niveau. Als onderdeel van het streven naar een betere wereld door middel van een meer divers personeelsbestand en verantwoorde technologie, richt de duurzaamheidsstrategie van NTT DATA zich op de belangrijkste prioriteiten die door de belanghebbenden zijn vastgesteld. Deze omvatten gebieden zoals de circulaire economie en het pad naar het bereiken van netto nul emissies,

Op weg naar koolstofneutraal in 2030

In de EMEAL-regio verhoogde NTT DATA het gebruik van hernieuwbare energie met 4% tot 76% van het totale gebruik. Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door een combinatie van bronnen, waarbij 56% werd toegeschreven aan Garantie van Oorsprong-certificaten (GvO) en de resterende 20% afkomstig was van een gemengd netwerk. Dit milieubewuste initiatief van het bedrijf heeft geresulteerd in een vermindering van 3000 ton CO2-equivalent (tCO2e).

Op weg naar het doel van koolstofneutrale activiteiten in 2030 was Portugal de eerste markt die een grote verbetering doorvoerde. Het werd het eerste land in de regio dat Net Zero werd en compenseerde al zijn emissies in FY21 (146 tCO2e) door middel van herbebossingsprojecten. Portugal, Zwitserland en Luxemburg gebruiken 100% hernieuwbare elektriciteit van GoO en nog eens 4 landen hebben zich aangesloten bij de aankoop van hernieuwbare energie door GoO (Luxemburg, VK, België en Zwitserland). Anderzijds is 51% van het vloeroppervlak (m2) van het bedrijf gecertificeerd als duurzaam gebouw. 14 LEED-kantoren, 3 BREEAM-kantoren en 1 WELL-kantoor.

Als gevolg van het contracteren van leveranciers die koolstofarme transportdiensten aanbieden, is in totaal 203 tCO2e uit zakenreizen gecompenseerd (wat de mijlpaal markeert dat DACH 14% van haar totale uitstoot heeft gecompenseerd) in boekjaar 2022.

De betrokkenheid van het bedrijf bij het aanpakken van klimaatverandering en de achteruitgang van het milieu heeft geleid tot de lancering van verschillende invloedrijke initiatieven. Een van deze initiatieven is de “Sustainable Digital Cleanup”, een programma gericht op het bevorderen van verantwoord technologiegebruik en het verminderen van het aanzienlijke digitale afval dat wordt gegenereerd in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Deze inspanning heeft geleid tot het verwijderen van 3.021 gigabytes aan gegevens en een vermindering van 755 kilogram CO2-uitstoot.

Een ander opmerkelijk project is de Cloud Academy, die de commerciële en zakelijke interacties met klanten verbetert, nieuwe kansen en projecten creëert en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage levert aan de Road to Net Zero-strategie. Bijna 3.000 mensen hebben deelgenomen aan de trainingen van de Cloud Academy.

Daarnaast neemt NTT DATA actief deel aan vrijwilligersprogramma’s, waaronder activiteiten als herbebossing en het schoonmaken van stranden, in lijn met ons streven om een positieve invloed te hebben op het milieu.

U vindt het NTT DATA Duurzaamheidsverslag 2023 hier

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info