Skip to main content

WOLF-Garten zet de enkele relevante tuintrends voor dit jaar op een rijtje. We voelen ons niet alleen steeds meer verantwoordelijk om duurzaam te leven, we kunnen er ook echt niet meer omheen. Dit zie je ook terug in de tuin.

  • Tuintrend 1: Kweek je eigen boeket, dat verdient een bloemetje! 

De lokale bloemist blijft populair, alleen denken we bewuster na over ‘even een bloemetje’ kopen. Gelukkig dat de bloemenbranche hier ook rekening mee houdt en bloemen van eigen bodem promoot. Wil je het echt dichtbij huis houden dan kweek je ook zelf de mooiste boeketten. Om zo lang mogelijk van bloemen in huis te genieten is het belangrijk ze altijd in een propere vaas met (niet te veel) vers water te zetten en de stengels schuin af te knippen.

De WOLF-Garten zaadkogels zorgen voor een tuin vol kleurrijke bloemen waar vlinders en bijen dol op zijn en waar je de prachtigste boeketten mee maakt. Gebruik bij het snoeien altijd een schaar die een zuivere snede maakt zodat de bloem of tak daarna gezond blijft. De WOLF-Garten RR5000 aluminimum snoeischaar heeft scherpe messen met een anti-kleefcoating. Dit voorkomt dat plantsappen besmet raken met bacteriën, schimmels en ziekten. WOLF-Garten zaadkogels 6 stuks – € 7,89,  WOLF-Garten RR 5000 € 52,49.

  • Tuintrend 2: Droogte tolerante tuinen

Hoewel de regenval volgens metingen van het KNMI de laatste 100 jaar met 25% is toegenomen, zijn de periodes van droogte steeds langer. Dit kan problemen in de tuin opleveren; te droge grond maar ook planten die al het water niet kunnen verwerken door de vele regen en hierdoor dood gaan. Dit vraagt ook een aangepast tuinontwerp en onderhoud. Zo kunnen planten als lavendel en nepeta (kattekruid) goed tegen droogte. Zorg er ook voor dat de grond regelmatig geschoffeld wordt, zodat deze los blijft en het regenwater gemakkelijker de bodem in kan zakken.

Met de WOLF-Garten DA-S tuinfrees kun je alle bodemsoorten beluchten, verkruimelen en wieden. De tuinfrees past op de basissteel uit de bekende Multi-star® serie. Je kunt de basissteel dus ook koppelen aan een van andere tientallen opzetstukken. WOLF-Garten DA-S Tuinfrees € 66,99. WOLF-Garten Multi-star® basissteel van hout ZM 170 € 23,99.

  • Tuintrend 3: Duurzaam is nu ‘echt’

‘Duurzaamheid’ is een van de meest gebruikte woorden van de afgelopen jaren. Echter, duurzaam leven is nu niet meer een kwestie van de beste bedoelingen hebben maar van daadwerkelijk een verschil maken. Minder water, stroom en gas gebruiken, spullen kopen die lang meegaan en geen grote CO2 voetdruk achterlaten. In de tuinbranche werd elektrificatie van tuingereedschap daarom een belangrijke trend, als vervanger van gereedschappen op benzine. In 2022 introduceerde WOLF-Garten de e-versie van haar bekende multi-star collectie, het e-multi-star™ systeem. De lichte basissteel bevat een accu, waarop verschillende e-multi-star™ opzetstukken geklikt kunnen worden, zoals een snoeischaar, kettingzaag en grastrimmer.

www.wolf-garten.com

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info