Skip to main content

Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag lanceert Pierret Portes & Fenêtres, een van de weinige raamfabrikanten met 100% Belgisch design en productie, een ludiek initiatief om thermische isolatie en renovatie van gebouwen te promoten.

Pierret Portes & Fenêtres, gelegen in het hart van de Ardennen, wordt nu geleid door Daphnée Pierret, de kleindochter van stichter Georges Pierret, en viert zijn 70e verjaardag. Als toonaangevende Waalse werkgever heeft het ongeveer 550 werknemers en een netwerk van 550 partner-resellers in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, met een omzet van meer dan 121 miljoen euro.

Pierret Portes & Fenêtres is één van de weinige raamfabrikanten die 100% Belgisch ontwerp en productie kan voorleggen. In de drie productiefaciliteiten van het bedrijf in Transinne (PVC ramen), Bertrix (aluminium ramen) en Malonne (houten en hout-aluminium ramen) worden dagelijks gemiddeld 1000 kwaliteitsramen en -deuren geproduceerd.

Sterke groei ondanks het economische klimaat

Het bedrijf groeit gestaag en realiseerde eind 2023 een omzetgroei van 23%. Het bedrijf heeft zich in 2021 het doel gesteld om de omzet te verhogen met 60% in vijf jaar. Op het gebied van investeringen heeft Pierret de afgelopen drie jaar bijna 25 miljoen euro geïnvesteerd, met name om een lakstraat toe te voegen voor zijn aluminium kozijnen in zijn productievestiging in Bertrix. Het personeelsbestand groeit ook (van 354 begin 2018 naar 550 nu): in de afgelopen 12 maanden zijn er 120 contracten getekend, waarvan 69 voor bepaalde tijd en 51 voor onbepaalde tijd.

“We zijn eerder gereserveerde mensen in de familie, maar we wilden dit toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het bedrijf is gegroeid sinds de oprichting in 1953 en heeft alle economische crisissen dapper doorstaan dankzij een sterke familiegeest die door alle personeelsleden wordt gedeeld”, zegt Daphnée Pierret, CEO van Pierret. “We bedachten een feestelijke manier voor het grote publiek om de thermische isolatie van gebouwen te promoten, de energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verhogen, allemaal zaken waar ons bedrijf voor staat.”

Kinderen sensibiliseren en volwassenen verwennen

“Om de jongste kinderen voorzichtig te bereiken en hen bewust te maken van het belang van goede isolatie, hebben we in samenwerking met twee kunstenaars een prachtig geïllustreerd kinderboek gemaakt en uitgegeven, getiteld Nos nouveaux voisins, dat we weggeven aan de eerste 13.000 geïnteresseerden (gewoon bestellen via https://pages.pierret.net/fr/nos-nouveaux-voisins)”, zegt Arnaud Pierret, commercieel directeur België bij Pierret.

Degenen die het album ontvangen en van plan zijn om hun huis in 2024 te renoveren, kunnen ook het Golden ticket in het boek gebruiken om mee te doen aan een grote wedstrijd met twee prijzen van €20.000 aan deuren en ramen. Dit is genoeg om de kozijnen in de huizen van de gelukkige winnaars te renoveren en hun energierekeningen aanzienlijk te verlagen. De trekking vindt plaats op 20 december en de winnaars worden bekendgemaakt op 25 december.

”Door te zorgen voor wat we bouwen, zorgen we voor onszelf en de natuur om ons heen. Dat is de boodschap die we willen overbrengen aan kinderen en hun (groot)ouders,” besluit Daphnée Pierret.

Enkele belangrijke date voor Pierret

  • 1953: Het familieavontuur begon in 1953 toen Georges Pierret, toen een dorpstimmerman in Jéhonville (Sart), het bedrijf oprichtte.
  • 1967: Als visionair in de sector van deuren en ramen installeerde Georges Pierret de eerste PVC-ramen in Wallonië.
  • 2000: Het bedrijf begon met het ontwerpen en extruderen van zijn eigen assortiment PVC-profielen.
  • 2006-2007: Pierret verwerft Châssis Norma in Malonne, bij Namen, waar het zijn productie van houten en hout-aluminium deuren en ramen concentreert. Het kocht ook een gebouw in Bertrix om de productiecapaciteit van aluminium frames te verdubbelen en een eigen lakwerkplaats te ontwikkelen.
  • 2010: Oprichting van Pierret Project voor de coördinatie van parastatale, kant-en-klare projecten en samenwerking met Belgische hoofdaannemers.
  • 2014: Pierret breidt zijn gamma raamkozijnen (met een kozijndiepte van 88 mm) uit met driedubbele beglazing in aluminium en PVC kozijnen.
  • 2021: Verhoging van de productiecapaciteit (toevoeging van 10.000 m² productieruimte).
Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info