Skip to main content

CFE en Bûûmplanters geven samen vorm aan Brusselse ontmoetingsplekken 

De Brusselse multidisciplinaire groep CFE en haar dochterondernemingen zullen voortaan het houtafval van hun werven leveren aan de Brusselse vzw Bûûmplanters die het een tweede leven geven. Ze maken er immers banken en bloembakken mee die ze plaatsen op verschillende Brusselse ontmoetingsplaatsen.

Een bouwwerf genereert veel kubieke meters aan houtafval, denken we bijvoorbeeld maar aan de bekistingen voor beton of de zaagresten van dakgebinten. Maar eigenlijk kan dat hout minstens 2 à 3 maal hergebruikt worden. 

Eerder dit jaar schonk CFE 5 kuub houtafval afkomstig van de Brusselse werf ZIN aan Bûûmplanters die er 14 banken en 21 bloembakken mee maakten. Deze werden in de 7 bûûmparcken, groene en sociale ontmoetingsplaatsen in het midden van de stad geplaatst.  

Na dit eerste proefproject besloot CFE al het houtafval van haar werven voortaan ter beschikking te stellen van Bûûmplanters. Wat afval is voor de multidisciplinaire groep CFE is immers een waardevolle grondstof voor anderen.

“Volg ons voorbeeld: werven moeten hun blik verruimen en op zoek gaan naar circulaire oplossingen” zei Bart Peters,  hoofdwerfleider op ZIN bij de CFE-dochter Van Laere.

Zijn collega Pieter Elsen, Sustainable Officer bij zusterbedrijf BPC voegde eraan toe dat “Niet alleen vzw’s, ook scholen zoeken vaak naar duurzame of goedkope oplossingen. “Als we de handen in elkaar slaan kunnen we afval dus echt herbestemmen en zorgen we voor circulariteit.”

“Door jullie hout te recupereren maken we banken, bloem- en compostbakken waarmee we zorgen dat het aangenaam vertoeven is op verschillende Brusselse ontmoetingsplaatsen,” aldus Gil Da Cruz van Bûûmplanters, “het gaat dus niet alleen om  circulariteit maar om het creëren van een aangename leefomgeving en leuke sociale contacten.”

Impact Info

Author Impact Info

More posts by Impact Info